hypotheek online

Verantwoord geld lenen Verantwoord geld lenen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een hypotheek aan te vragen, echter dient u zich een aantal vragen te stellen voordat u een hypotheek afsluit.

Advertenties Advertenties

Verantwoord geld lenenVerantwoord geld lenen voor een hypotheek


Verantwoord geld lenen voor een hypotheek
Een hypotheek afsluiten, wie doet het tegenwoordig niet? Er kunnen verschillende redenen zijn om een hypotheek aan te vragen of over te sluiten, echter dient u zich een aantal vragen te stellen voordat u een hypotheek afsluit. Als u echt verantwoord geld wilt lenen voor een hypotheek moet u onderstaande tips even goed lezen.

  • Leen nooit teveel
    • Leen niet meer dan u maandelijks kunt afbetalen. Een hypotheek is pas verantwoord als u de maandelijkse aflossing kunt opbrengen en daarnaast nog geld opzij kunt zetten voor andere, vaak onvoorziene, uitgaven.
 
  • Vraag altijd meerdere offertes aan
    • Door het aanvragen van meerdere offertes kunt u voorwaarden en rentes goed met elkaar vergelijken. Op onze website vindt u een vergelijk van hypotheek aanbieders waar u gratis offertes kunt aanvragen.
 
  • Pas op voor een lage rente
    • Een lage rente klinkt aantrekkelijk, maar is vaak een tijdelijke aanbieding. Informeer daarom goed of de lage rente een tijdelijke aanbieding is, en wat het rentetarief gaat worden na de actieperiode.

Valkuilen bij het afsluiten van een hypotheek
Informeer uzelf goed voordat u een hypotheek afsluit. Vraag altijd naar eventuele verplichte verzekeringen, naar de looptijd van de hypotheek, de hoogte van de rente, de totale kosten van de hypotheek en de periode dat de (actie)rente geldig is.
Het is niet altijd mogelijk om tegen het geadverteerde tarief de hypotheek te krijgen. Het kan voorkomen dat een tarief alleen geldig is voor een korte periode. Ook kan als voorwaarde worden gesteld dat er één of meerdere verzekeringen moeten worden afgesloten die in uw situatie wellicht niet nodig zijn.

Een aangeboden rente kan slechts een tijdelijk aanbod zijn. Afbetaling van de hypotheek duurt dan langer dan verwacht en in totaal kan er meer betaald worden dan bij een lening met een iets hogere rente.

Hypotheek oversluiten
Een dure hypotheek oversluiten naar een goedkope hypotheek kan in zo'n geval aantrekkelijk lijken, maar kan uiteindelijk duurder uitpakken als de looptijd bij de nieuwe hypotheek langer wordt. U betaalt dan wel minder rente, maar wel over een langere periode. Informeer uzelf daarom goed bij het oversluiten van een hypotheek.

Meer informatie
Voor meer informatie over verstandig lenen voor een huis of een verantwoorde lening voor een hypotheek verwijzen wij u graag naar de website van het Nibud, www.nibud.nl.

Een andere interessante site is www.zelfjeschuldenregelen.nl.
 
Verstandig geld lenen< -- Download hier de folder "Verstandig lenen" van de AFM

Hypotheek berekenen

hypotheek lening hypotheek afsluiten hypotheek leningen lening hypotheek geld lenen voor hypotheek hypotheken afsluiten leningen hypotheek hypotheek lenen online hypotheek afsluiten

disclaimer - privacy statement - links - (c) copyright 2008 - 2018, www.rentehypotheekberekenen.nl - alle rechten voorbehouden.